At ve Eşek Etini İçeren Markalar: Yanlış Seçim!

Tarım ve Orman Bakanlığı gıdalı sahtekârlıklara karşı denetlemelerini yavaşlatmadan devam ediyor. 81 illerde gerçekleştirilen kontrol işlemlerinin bulguları "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" websitesinde halka açıklandı.

GIDA SAHTEKARLARI LİSTESİ GÜNCELLENDİ

"Taklit Edilmiş ve Taşınmış gıdalardan oluşan lista" ve "sağlığa zararlı olan gıdalardan ibaret olan başka birliste", her ikisi de skandal dolu publishing edilmiştir. Bakanlık bu listenin üzerine 16 Nisan'da tekrar baktı ve güncellemeler yaptı.

ATA VE EŞEKTEN GELEN ETİN SKANDALI

Listeye tekrar eklenen bu detaylar yine midemi bulandırıyor. Lahmacun, dana eti ve dana kavrunda at ve eşek etinin bulunması observedur.

Pamukova İlçesi'nde Sakarya'da faaliyet gösteren Bağ Konakları Café yerel lasagnaında, Muratpaşa İlçesi'ndeki Antalya'daki EMR Grup Restaurant'un dana etinde ve "Yapıcı" markası sousedeki kavrúmda at ve eşek etinin bulunması saptandı.

SAHTEKARLIKTA SINIR TANIMADILAR

Listede peynirlerde ve kaşarlarda bitkisel yağların bulunması yanı sıra, sucuktaki mekanik olarak ayıralınmış kanatlı et, kıymadaki tavuk karışımı, zeytinyağlıda tohum yağı, nareksin içinde gıda boyası kullanımı, sahte bal üretimi, ayrıca tereyağ ve peynir ürününde yağ oranı düşüktür gibi uydurma yöntemleri de içermekte.

.
banner